AKO VYBRAŤ SPRÁVNE VÁLENDU

Váľanda, ako vybrať tú správnu?

Váľandy sú takým predelom medzi posteľami a pohovkami. Zatiaľ čo posteľ je určená viac-menej len na spanie, váľanda slúži aj ako pohovka. Od pohoviek, ktoré sú skôr dizajnový doplnok interiéru, napríklad v obývacej izbe a slúžia na odpočinok a leňošenie sa naopak líšia tým, že umožňuje okrem leňošenia a odpočinku plnohodnotné každodenné spanie. Táto hlavná prednosť váľandy predurčuje na použitie v detských a študentských izbách, na ubytovniach alebo v hoteloch.

Válenda Kolorado

 

A jak správně vybrat válendu?


Válenda, na rozdíl od postele má řešené pevné umístění matrace na roštu. Nelze tedy vybírat, až na výjimky, speciální matrace zvlášť. Tady je třeba si uvědomit, jak kvalitní a hlavně jak vysokou matraci požadujeme. U válend naší firmy máme válendy s 19 a 17 cm vysokými matracemi v kvalitním provedení. Například u válendy Junior Senior je použita vysoce kvalitní boxspring taštičková matrace vysoká 20 cm. Taštičková znamená, že jádro matrace obsahuje ocelové pružiny. Každá jednotlivá pružina je umístěna zvlášť v taštičce, váčku z vysoce odolné a elastické tkaniny. To poskytuje vynikající komfort při spánku. Každá pružina funguje nezávisle na ostatních, což zaručuje výbornou bodovou elasticitu. Matrace se tak přizpůsobí přirozenému zakřivení těla pro optimální ortopedickou podporu. Taštičky taktéž umožňují neomezenou cirkulaci vzduchu v jádru matrace. Další matrace, tentokrát 19 cm je vyrobena z kvalitní HR /PUR pěny na roštu z předpružených lamel, usazených v pevném dřevěném rámu. HR/PUR pěna se vyznačuje stálostí tvaru a poskytuje tělu dostatečnou oporu a tvarovou přizpůsobivost.

Levné válendy některých výrobců se vyznačují většinou obyčejnou molitanovou matrací různé výšky a není výjimkou, že výška takové molitanové „matrace“ není ani 6 cm. Takové válendy v naší nabídce nehledejte a naše doporučení zní, vyhněte se takovým nekvalitním válendám, je li vám Váš spánek milý.

Typy matracov použité pri váľandách

Ďalším dôležitým kritériom pre výber váľandy je výška ležacej plochy. Pre deti a mládež je ideálna nižšia výška. V tejto kategórii má naša firma v ponuke váľandy určené priamo pre deti s názvom Junior s výškou 43 cm. Vhodné pre deti sú aj váľandy Belinda alebo Juno.

Pre starších a seniorov je vhodnejšie poobzerať sa po váľandu s vyššou ležacou plochou, ktorá umožňuje jednoduchšie a pohodlnejšie vstávanie. V tejto kategórii dominuje v našej ponuke váľanda Senior s výškou 53 cm, ďalej potom napr. váľanda Amur alebo Aneta.

 

váľandy Junior a Senior - s čelami a bez čiel

Dosť dôležité môže byť pre používateľov aj to, či váľanda disponuje úložným priestorom. V našej ponuke nájdete riešenie s úložným priestorom alebo s úložnými šuplíkmi. U váľand so šuplíkmi treba myslieť na to, že pre otvorenie je potrebný voľný priestor pred váľandou. Jedna z takých v našej ponuke je váľanda Iveta. Jej šuplíky sa vyznačujú veľkým úložným priestorom, ale aj veľkou nosnosťou a sú opatrené kolieskami pre jednoduchú manipuláciu. Je možné v nich ukladať aj ťažšie veci ako sú napríklad knihy. Úložný priestor pri druhom type je prístupný z boku váľandy, vyklopením roštu s matracom. Toto riešenie nájdete napríklad pri váľande Aneta. Ďalšou možnosťou otvorenia úložného prostou je vyklopením peleste od nôh. V takom prípade disponuje váľanda aj polohovaním pod hlavou. Tento spôsob otvárania môžete nájsť pri váľandu Amazonka, Kolorado alebo Amur.

váľanda Iveta so šuplíkmi

Ponúkame váľandy s čelami aj bez čiel, ako si teda správne vybrať? Čelo váľandy oceníte najmä v prípade, keď chcete ochrániť múry pred poškodením alebo keď si chcete na váľane pohodlne posedieť a oprieť sa. Čelo je voliteľný prvok a u niektorých váľand ponúkame výber modelu s čelom alebo neho. Príkladom sú váľandy Junior alebo Senior.

Válenda Amur

V našej ponuke nájdete váľandy z lamina v dekore dreva alebo jednofarebnom ale aj celo-čalúnené. Na čalúnenie váľand používame kvalitné poťahové látky s jednoduchou údržbou povrchu, dlhou životnosťou, odolnosťou proti oteru a stálosťou farieb.

váľanda Kolorado - polohovanie a úložný priestor

 

Na výrobu našich váľand používame vždy kvalitné 18 milimetrové laminované dosky. Tieto dosky sú olepené kvalitnými plastovými hranami, ktoré výrazne zvyšujú životnosť váľand. Tie sú zárukou pevnej a stabilnej konštrukcie a spolu s kovaním a kvalitným dielenským spracovaním sú zárukou vysokej kvality.

 

Váľandy neodmysliteľne patria do našich izieb a tie z našej produkcie sú zárukou vysokej spokojnosti a dlhej životnosti.