Návod na odstránenie etikety

Odstránenie etikiet z nábytku s laminátovým povrchom

 

Vážení klienti,

pre lepší prehľad a orientáciu pri výrobe a montáži nábytku sú jednotlivé diely označované malými samolepkami. Na ich jednoduchšie odstránenie sme Vám pripravili návod.

 

Pomôcky, ktoré budete potrebovať:

Fén na vlasy alebo tepelná pištoľ

Čistiaca handrička alebo mikrovlákno

Odstraňovač lepidiel alebo nejaký mastný produkt, napríklad olej alebo maslo

Mierny čistiaci prostriedok alebo teplá mydlová voda

Jemné brúsne hubky alebo vlhčené obrúsky s alkoholom

 

Postup:

  • Použite fén na vlasy alebo tepelnú pištoľ a opatrne ohrievajte etiketu. Teplo pomôže zmäkčiť lepidlo, čo uľahčí odstránenie etikety. Dbajte na to, aby ste nedržali fén príliš blízko povrchu, aby ste nespôsobili poškodenie laminátu.
  • Potom, čo ste etiketu ohriali, opatrne ju začnite odlepovať prstami. Mala by sa ľahko odlúpnuť od povrchu. Pokiaľ sa etiketa nechce odlepiť, nepokúšajte sa ju hrubo strhnúť, aby ste nespôsobili poškodenie nábytku.
  • Na mieste, kde bola etiketa, môže zostať zvyškové lepidlo. Pomocou odstraňovača lepidiel alebo mastného produktu, ako je olej alebo maslo, naneste trochu na zvyšky lepidla. Nechajte chvíľu pôsobiť a potom utrite čistou handričkou alebo mikrovláknom. Dôkladne zotrite všetky zvyšky lepidla.
  • Pokiaľ zostali po odstránení etikety nejaké nečistoty alebo zvyšky lepidla, očistite povrch nábytku jemným čistiacim prostriedkom alebo teplou mydlovou vodou. Použite vlhkú handričku, ale nie príliš mokrú, aby ste zabránili prenikaniu vlhkosti do laminátu. Pokiaľ je povrch stále neúplne čistý alebo máte na ňom odolné zvyšky lepidla, môžete použiť jemnú brúsnu hubku alebo vlhčený obrúsok s alkoholom. Používajte ich opatrne a jemne, aby ste nepoškodili laminát.
  • Na záver zľahka vyleštite upravené miesto suchou handričkou, aby sa povrch nábytku vrátil do pôvodného stavu.

 

POZOR!

Vždy skúšajte používané čistiace prostriedky a metódy najskôr na malé, neviditeľné časti nábytku, aby ste zistili, či nespôsobia poškodenie laminátového povrchu.

Buďte opatrní pri používaní sučky alebo tepelnej pištole, aby ste zabránili poškodeniu laminátu nadmerným teplom.

Nepoužívajte ostré alebo abrazívne nástroje, ktoré by mohli poškriabať povrch nábytku.