Ako vybrať police a poličky?

Pocit domova nám navodzujú aj zdanlivé maličkosti: rodinné fotografie, alebo napríklad deťmi maľované hrnčeky, ktoré pripomínajú zážitky a okamihy, s najbližšími. Útulnosť a pohodlie interiéru však dokážu zaistiť aj zariaďovacie predmety. Dnes sa nebudeme baviť o priestrannej sedačke alebo správne tvrdom matraci, ale o dôležitosti políc a poličiek a hlavne, ako vybrať tie správne pre Vás.

Police a poličky sú účelným nábytkom do každej miestnosti. Hodí sa na knihy, dekorácie aj zbierky. Predovšetkým ale sú perfektné pre výplň prázdnej plochy na stene, kde namiesto holej steny vytvoríte priestor pre galériu, alebo rozšírite možnosti úložného priestoru.

Výber políc nie je nijako náročný. Pokiaľ si však predsa len nie ste istí, my Vám radi poradíme, čo pri voľbe zohľadniť a na čo si dať pozor.

Ponúkame aj police s LED podsvietením. Bezdotykovo ovládané decentné svetlo skvele nahradí funkciu lampičky na nočnom stolíku.

Výber materiálu

  • V súčasnosti najobľúbenejším materiálom je lamino. Je cenovo dostupné, odolné a takmer bezúdržbové. Býva navyše opatrené PVC hranami, odolnými proti poškodeniu nárazom a je možné ho zohnať v nespočetných farebných i drevených dekoroch.
  • Druhou možnosťou je masívne drevo. To je však samo o sebe oveľa ťažšie, čo by Vám v prípade políc mohlo spôsobiť nemalé problémy s inštaláciou. Okrem toho ide o výrazne nákladnejší materiál, ktorý si vyžaduje ďalšiu starostlivosť.
  • Poslednou možnosťou je kovová konštrukcia, alebo jej kombinácia s predchádzajúcimi dvoma materiálmi. Vydrží takmer čokoľvek, ale nemusí zapadnúť do každého interiéru a pri väčších rozmeroch opäť počítajte s vyššou obstarávacou cenou.

 

Vhodne zvolená dĺžka

Veľký rozmer police nie vždy znamená výhru. Napríklad do menšej izby bude príliš dlhá polica úplne nevhodná. Dôležité vziať do úvahy, čo všetko chceme na polici umiestniť. Ide jednoducho o to nájsť zlatý stred medzi tým čo očakávate a tým, čo Vám interiér dovolí. Aby sme Vám uľahčili hľadanie, na našom e-shope si môžete podľa parametrov rozmerov vybrať hneď z niekoľkých dĺžok.

Polic si samozrejme môžete zaobstarať viac a vytvoriť si na stene knižnicu, podľa požadovaných rozmerov.

Knihy, rastliny aj dekorácie – to všetko môže polička pojať. Vyberať môžete u nás z dĺžok od 40 až do 150 centimetrov. Pokiaľ Vám nevyhovuje tmavá, nevadí! Máme ju aj v ďalších farbách!

Keď obyčajná polica nestačí

Pokiaľ Vašim nárokom nevystačí jednoduchá konštrukcia drevotrieskové plávajúce dosky, potom sa ponúka možnosť designovej police, kedy rozširujeme výber a funkciu odkladacieho priestoru o ďalšie možnosti, napríklad LED podsvietenie, možnosť uzavretia, posuvné presklené dvierka a ďalšie. Vďaka tomu môžete plnohodnotne doplniť nielen obývaciu izbu, ale aj tak napríklad predsieň.

S trochou fantázie a kutilskými zručnosťami si navyše môžete vytvoriť svoj vlastný policový systém kombináciou jednotlivých prvkov.

Dizajnové police ponúkame v rôznych dekoroch. Vďaka tomu môžete ladiť celé vybavenie Vašej obývacej izby alebo domácej pracovne do akéhokoľvek štýlu.

Skvelý vzhľad nesmie chýbať

Jednoduché riešenie políc nemá čím prekvapiť ani zaskočiť. Naopak, skvele sa hodí do všetkých interiérov. A so správnym dekorom doplní Váš súčasný interiér o to lepšie. Staviť môžete na neutrálne farby, s ktorými nešliapnete vedľa takmer nikdy.

Týchto farieb sa držte aj v prípade, že sa Vám nepodarí nájsť rovnaký, alebo podobný odtieň dreveného dekoru, ktorý už vo Vašej izbe na nábytku máte. Vždy používajte iba jeden dekór dreva. Kombinácia dvoch a viacerých drevených dekorov totiž v ničom nepripomína útulný domov, ale (v lepšom prípade) výpredaj nábytku. :)

Presklená polica. Posuvné sklenené dvierka ochránia uložené veci pred prachom a inými nečistotami.

A to je všetko. Nakoniec stačilo len pár krokov, však? Rady a tipy, ako na zariaďovanie Vášho interiéru, nájdete v sekcii Blog, na našom webe. Alebo sa rovno môžete nechať inšpirovať ponukou našich produktov.

Veríme, že s našou pomocou, je pre Vás výber nábytku zábavou, nielen starostí…